torstai 16. helmikuuta 2017

Miksi en ole feministi


Minä en ole feministi. Syitä siihen on monia. En usko feminismin kannattavan todellisuudessa tasa-arvoa, koska aatteen nimikin on sukupuolittunut. En halua itseäni luettavan osaksi ihmisryhmää, josta valitettavan äänekäs osa on irrationaalisia kaistapäitä, jotka vihaavat ja demonisoivat miehiä sekä käyttävät argumentteina väitteitä, jotka on moneen kertaan todistettu vääriksi. En myöskään halua sanoa kannattavani aatetta, joka kantaa sukupuoleen viittaavaa etuliitettä. Olen ihan vaan egalitaristi tai tasa-arvon kannattaja.

Joitakin ihmisiä kuitenkin ärsyttää kamalasti se, etten ole feministi, ja olenkin vääntänyt aatteesta ja sen merkityksestä luvattoman paljon tuttujen ja tuntemattomien kanssa, kasvotusten ja sosiaalisessa mediassa. Keskeinen erimielisyys on joka keskustelussa se, kenen etua feminismi pohjimmiltaan ajaa: onko aate täysin sukupuolten välisen tasa-arvon kannalla, vai pyrkiikö se edistämään naisten oikeuksia miesten kustannuksella? Kysymykseen ei ole mustavalkoisesti oikeaa tai väärää vastausta, koska asiat menevät osittain päällekkäin, ja jokainen feministi seuraa aatetta omalla tavallaan. Keskimäärin nykyisen kaltainen feminismi ei kuitenkaan kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa ja nivoutuu vahvasti muihin aiheisiin, jolloin saadaan aikaiseksi suorastaan järisyttävän epäloogisia kokonaisuuksia. Kuka tahansa saa halutessaan olla feministi eikä minulla ole siihen nokan koputtamista, ja tällä kirjoituksella haluankin tuoda esille syyt, joiden takia en itse kutsu itseäni feministiksi.

Kaikkein yleisin argumentti sen puolesta, että feminismi edistää tasa-arvoa, kuuluu suunnilleen seuraavasti: ”Kyllä feminismi oikeasti tavoittelee tasa-arvoa, senhän sanoo sanakirjamääritelmäkin. Feministit, jotka ajavat vain naisten oikeuksia ja vihaavat miehiä, eivät ole oikeita feministejä, vaan jotain feminatseja.” Hyvää tarkoittavassa väitteessä on lähes kaikki mahdollinen pielessä. Ensinnäkin, sanakirjamääritelmä feminismille riippuu täysin siitä, mitä lähdettä käyttää. Aineistoa etsiessäni törmäsin pariin lähteeseen, jotka kertoivat feminismin ajavan naisten oikeuksia, ja suurimmassa osassa lähteistä oli tämän lisäksi mainittu, että naisten oikeuksien ja aseman parantamisella tähdätään nimenomaan tasa-arvoon. Kaikkein vähiten oli lähteitä, jotka mainitsivat sanallakaan miesten oikeuksia, kun tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo. Toiseksi, sanakirjamääritelmällä ei ole mitään merkitystä, jos aate ei käytännössä ole sitä, mitä se väittää olevansa.

Jos feminismi pyrkisi tasa-arvoon, se ottaisi nykyistä vakavammin miehiä koskevat ongelmat – asevelvollisuus koskee vain toista sukupuolta, miehet häviävät huoltajuuskiistan 85%:ssa tapauksista, ja lähes kaikki työpaikkakuolemien uhrit ovat miehiä. Vaikka kodittomista suurin osa on miehiä, yksinomaan heille suunnattuja turvakoteja ei ole juuri nimeksikään, kun taas naisille niitä riittää. Miehen asema perheessä on huonompi kuin koskaan, populaarikulttuuri vähättelee miehiä, ja mies ajautuu tekemään itsemurhan neljä kertaa naista todennäköisemmin. Naisten terveydenhuoltoon käytetään lähes 70% enemmän resursseja kuin miesten. Vaikka mies joutuu perheväkivallan uhriksi suunnilleen yhtä usein kuin nainen, miesten kärsimyksistä ei juuri puhuta. Mies saa naista kovemman tuomion, vaikka rikos olisi täsmälleen sama. Yhdysvaltojen vankiloissa raiskataan vuosittain 140 000 miestä, mutta ainoastaan naisten kokema seksuaalinen häirintä ja väkivalta saavat mediahuomiota. Lista jatkuu. Siitä huolimatta feministit pitävät tapetilla lähes yksinomaan naisten ongelmia, joista osa on täysin keksittyjä. Jos feminismi pyrkii tasa-arvoon, miksi se sivuuttaa miesten ongelmat lähes kokonaan ja pitää meteliä enimmäkseen naisen eurosta sekä kuvitteellisista lasikatoista?

Yllä kuvaillulla tavalla toimiva feministi ei kuitenkaan ole oikea feministi, ainakaan, mikäli suurta osaa väittelijöistä on uskominen. Oikea feministi kannattaa tasa-arvoa ja tekee pesäeron muihin feministeihin, jotka ajavat pelkästään naisten asioita. Jälkimmäiseksi mainitut ovat ei-feministejä, aatetta väärin noudattavia feministejä tai feminatseja, eikä heidän näkemyksiinsä voi siksi vedota, kun puhutaan siitä, kenen asioita feminismi ajaa. Väite, että olisi olemassa oikeita ja vääriä feministejä, on tyylipuhdas No true Scotsman – argumentaatiovirhe. Argumentaatiovirhe toimii seuraavasti:

”Yksikään oikea feministi ei aja pelkästään naisten asioita tai inhoa miehiä.”
”Ai, eräs tyttö rinnakkaisluokaltani on feministi ja tekee kumpaakin.”
”Hän ei ole sitten oikea feministi.”

”Oikeat” feministit voivat toki sanoa noudattavansa aatetta eri tavalla kuin jotkut toiset feministit, mutta kenelläkään ei ole valtuuksia määritellä, kuka noudattaa kyseistä aatetta ja kuka ei. ”Väärät” feministit tai feminatsit voisivat yhtä hyvin sanoa, etteivät maltilliset feministit ole oikeita feministejä. Vaikka No true Scotsman ei ole missään määrin validi argumentti ja siinä on Atlantin kokoinen porsaanreikä, sitä näkee yllättävän paljon.

Kannattaapa feminismi sitten tasa-arvoa tai pelkkien naisten oikeuksien ajamista, naisten tasavertainen kohtelu ja asema yhteiskunnassa ovat joka tapauksessa sydämen asioita, ja niiden eteen tulee tehdä kaikki voitava. Olen tismalleen samaa mieltä, ja juuri siitä syystä vastustan henkeen ja vereen massamaahanmuuttoa kulttuureista, joissa nainen on kakkosluokan kansalainen, jopa omaisuutta. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa nainen ei saa ajaa autoa, paljastaa hiuksiaan tai vartaloaan, osallistua vapaasti urheilukilpailuihin tai olla tekemisissä vieraiden miesten kanssa. Naimisiinmenoa ja pankkitilin avaamista varten tarvitaan miespuolisen huoltajan suostumus. Raiskaustapauksissa syyt saa niskoilleen tekijän sijasta uhri, ja suvun maineen tahranneiden naisten kunniamurhat ovat yleisiä. Lakeja ja asenteita ylläpitää kansa, joka ei jätä niitä Euroopan rajojen ulkopuolelle tai pudota niitä passin mukana Englannin kanaaliin – ne saapuvat Suomeen.

Tuhoisat seuraukset ovat nähtävissä erityisesti seksuaalirikostilastoissa. Viime vuoden tammi-syyskuussa ulkomaalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut lisääntyivät 521 prosentilla ja raiskausrikokset 59 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Turvasumutteet on jatkuvasti loppuunmyyty, koska naiset haluavat pitää kiinni seksuaalisesta itsemääräämisoikeudestaan. Yleinen turvallisuudentunne Suomen suurimmissa kaupungeissa on romahtanut. Jos feministit ajaisivat yksiselitteisesti naisten oikeuksia ja sukupuolten välistä tasa-arvoa, he vastustaisivat nuorten miesten kansanvaellusta Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta länsimaihin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan feminismi on noutopöytä, josta voi napsia vähän kaikkea oman mielensä mukaan – naisten oikeuksia, tasa-arvoa, turvallisuutta ja maahanmuuttajia kulttuureista, jotka eivät kunnioita mitään edellisistä.

Feminismi oli alun perin mainio ja relevantti aate – sellainen, jota olisin itsekin voinut kannattaa, jos olisin elänyt 1800- ja 1900- lukujen taitteessa – mutta ajan saatossa sille on käynyt niin kuin länsimaalaisen vastustuskyvylle. Todellisten ongelmien puutteessa ylivirittynyt järjestelmä hyökkäilee olemattomien vihollisten kimppuun ja kuvittelee niiden olevan jotain vakavaa, vaikka mitään epäoikeudenmukaisuutta tai sortoa ei esiintyisikään. Feminismin avulla on korjattu merkittäviä yhteiskunnallisia ongelmia, ja arvostankin suuresti 1900-luvun alun suffragettiliikettä ja feminismin varhaisia vaiheita. En kuitenkaan pysty suhtautumaan vakavasti aatteeseen, joka toimettomana 2010-luvulla näkee jonkin yleismaailmallisen miessukupuolen salaliiton syypäänä sille, ettei naisia näy pörssiyhtiöiden johtoportaissa, eivätkä naiset tienaa keskimäärin yhtä paljon kuin miehet. En arvosta epäloogista aatetta, joka väittää tavoittelevansa tasa-arvoa, vaikka ei käytännössä tee niin, ja jonka kannattajat ajavat naisten turvallisuudelle haitallista maahanmuuttoa. Sen sijaan arvostan maalaisjärkeä ja vastuun ottamista itsestä. Rakastan sitä, kun ihmiset eivät uhriudu, vaan tekevät töitä päästäkseen tavoitteeseensa. Olen egalitaristi ja tasa-arvon kannattaja. Siksi minä en ole feministi.

42 kommenttia:

  1. Olen lukenut jokaisen postauksen ja olet aina saanut minut ajattelemaan uudella tavalla ja eri näkökulmista Aiheet joita käsittelet ovat äärettömän tärkeitä ja sen lisäksi osaat ilmaista ne todella mahtavalla argumentoinnilla. Olen miltein kateellinen siitä miten sujuvaa tekstiä olet saanut aikaan, mutta en epäile lainkaan, että tulos on ollut kovan työn takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Mulla on kyllä paljon harjoitusta takana, eikä jokainen teksti siltikään onnistu. Tähän yksilöön olen kyllä tosi tyytyväinen itsekin :)

      Poista
  2. Todella fiksua tekstiä, opin jopa aivan uuden termin: egalitaristi.

    VastaaPoista
  3. Ei lisättävää...

    VastaaPoista
  4. Todella hieno kirjoitus. Sujuvaa, älykästä tekstiä, ja täyttä asiaa. Upeaa!

    VastaaPoista
  5. Toi on kyllä totta, että löytyy valitettavasti niitäkin ihmisiä, jotka kutsuu itseään feministiksi, mutta kannattaa ns. naisten paremmuutta miehistä kaikilla mahdollisilla tavoilla.
    Feminismihän on saanu nimensä aikoinaan naisasialiikkeestä, jonka tarkotus on ollu miesten ja naisten samanarvoisuuden tavottelu yhteiskunnallisessa elämässä, koska kaikkihan tietää että naiset on vuosisatoja on vähempiarvoisia kuin miehet.
    Tuntuu että oot jotenkin "tuominnut" kaikki feminismin kannattajat sellasiks miehiä vihaaviks lesboiks (perus stereotypia) :D Täytyy muistaa, että feminismi ajaa tasa-arvoa miesten ja naisten välille, naisilla se vaan välillä tarvii lisää toimia, koska heillä on edelleen perusasioitakin huonommin kuin miehillä. Vaikka miehilläkin on korkeet itsemurhalukemat yms. ongelmat joista mainitsit, on ne silti etuoikeutetumpia kuin naiset tai transsukupuolisetkin. Miesten ongelmia ei oo silti unohdettu ja niiden suhteen toimitaan, koska sehän on tasa-arvon ajamista.
    Sun kirjottama teksti on vähä niiku "en oo tasa-arvon kannattaja, mut kannatan tasa-arvoa" karkeesti sanottuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Täytyy muistaa, että feminismi ajaa tasa-arvoa miesten ja naisten välille"
      Luitko kirjoitustani ollenkaan? Perustelin mielestäni erittäin kattavasti, miksi feminismi ei oikeastaan aja tasa-arvoa.

      Mitä perusasioita naisilla on huonommin kuin miehillä?

      Millä tavalla miehet ovat etuoikeutetumpia kuin naiset tai transsukupuoliset?

      Tasa-arvoa voi kannattaa, vaikka ei olisikaan feministi. Jos feminismi kannattaa tasa-arvoa, miksi on niin kamalaa, kun joku sanoo itseään feministin sijaan egalitaristiksi? Niidenhän pitäisi tarkoittaa samaa asiaa ja pyrkiä samaan päämäärään.

      Poista
    2. https://kommentti.wordpress.com/2015/05/15/miksi-naiset-aina-ylireagoi/comment-page-1/
      Anu Paajasen kiinnostava teksti Miksi naiset aina ylireagoi?

      Kysymykseen millä tavalla miehet ovat etuoikeutetumpia kuin naiset tai transsukupuoliset, tässä vaan yks nopee heitto tosta linkkaamastani tekstistä. Tarviiko tätä avata muuten? Esimerkki puhuu varmaan puolestaan. Käsitys/odotukset sukupuolten rooleista, arvosta ja asemasta/valtasuhteista on sisällä esim. kielessä:

      "Mieti esimerkiksi, montako halventavaa nimitystä keksit naisille. Ämmä, lehmä, lutka, huora, harppu, akka. Entä mitä miehelle sanotaan, kun häntä tahdotaan alentaa? Häntä kutsutaan neidiksi, ämmäksi, tai tytöksi (tai homoksi, koska homojakaan ei nähdä oikealla tavalla maskuliinisina). "

      Poista
  6. Hienoa tekstiä ja fiksuja ajatuksia!

    Näitä lisää! :)

    Ps. Oot ehkä mun uusi esikuva.

    -Milla

    VastaaPoista
  7. Kiitos tervejärkisyydestä. Terveisin mies.

    VastaaPoista
  8. Argumenttisi siis on, että yleistät sanan feminismi toiseen ääripäähän ja täten et voi kutsua itseäsi feministiksi. Sama kuin homo haukkuisi muita homoja hinteiksi ja sanoisi että ei usko sanan tarkoitukseen ja päättää alentaa ja halveksua tätä vähemmistöä. Jokaisesta sosiaalisesta ryhmästä löytyy ääripäitä, on sinusta itsestäsi kiinni mihin eri sosiaaliseen ryhmään tahdot itse kuulua. Tärkeintä kuitenkin on että jos toinen tahtoo luokitella itsensä feministiksi, ei ole sinun asia tuomita näitä ihmisiä. Ja pakolaisten ottaminen tai kannattaminen ei todellakaan ole sitten sitä sinun feminismiäsi, argumenttisi sanoo että feministit vihaavat miehiä ja ajavat vain naisten oikeuksia, mutta sitten feministit myös haluavat auttaa pakolaisia jotka ovat miehiä niin he eivät sitten voikkaan olla niitä aitoja feministejä? Tasa-arvon kannattajana sinunhan kuuluisi hyväksyä pakolaiset,miehet,muslimit,homot,heterot,feministit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En sanonut kaikkia, tai edes suurinta osaa feministeistä irrationaalisiksi kaistapäiksi, tai miksikään muuksikaan. Heitä on onneksi melko pieni osa feministeistä. Kyseisestä ihmisryhmästä leijonanosa ei kuitenkaan aja äänekkäästi miesten oikeuksia, koska jos näin olisi, feminismin maine olisi kokonaan erilainen. Ihmisryhmä itse pystyy vaikuttamaan siihen, kuinka ulkopuoliset näkevät sen. En ole tuominnut yhtäkään feministiä - kerroin ainoastaan, miksi en itse ole sellainen.

      Tasa-arvon kannattajana hyväksyn miehet, homot, heterot, feministit, maltilliset muslimit sekä pakolaiset, jotka kunnioittavat uuden kotimaansa sääntöjä. Haitallista, konkreettiseen toimintaan johtavaa ääriajattelua tai lakien rikkomista ei tarvitse hyväksyä, eikä sillä olekaan mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.

      Poista
  9. ei mulla kuin että TÄMÄ.

    Olen joskus itsekin sivulauseessa kesken keskustelun maininnut että en ole feministi niin on liiankin monella naispuolisella ilme muuttunut. Aivan kuin jokaisen naisen pitäisi olla feministi tai sitten haluamalla haluaa olla hellan ja nyrkin välissä. Kyllä, on sula mahdottomuus olla jotain sieltä väliltä - kuten vaikka tasa-arvon kannattaja. Todella mustavalkoista ajattelua joillakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla on hieman samankaltaisia kokemuksia. Eihän sillä pitäisi olla mitään väliä, onko feministi vai egalitaristi, kun ne feministien mukaan tarkoittavat samaa asiaa (tavoittelevat tasa-arvoa)?

      Poista
  10. Hauskaa, että puhut väärästä logiikasta ja asiavirheistä, kun niitä esiintyy myös omassa tekstissäsi. Päällimmäisenä tartun siihen, että tarkista faktasi muslimimaiden naisten asemasta. Ääripäät ovat ääripäitä, mutta valtaosalla musliminaisista on täysin samat oikeudet, kuin miehilläkin. Siksi et voi yleistää tätä väitettä, joka on yleistynyt käsitys länsimaissa, kun asioista jaksetaan otetaan selvää muutaman lehtiartikkelin verran.

    Olet onnekas ihminen siinä mielessä, että et ole joutunut naisvihan kohteeksi Suomessa. Se ongelma on yhtä todellinen, kuin kirjoittamasi miesviha. Älä siis suotta sylje naisten päälle, joiden vihalla on todennäköisesti jokin syy. Pyri lukemaan tekstisi uudelleen ihmisen näkökulmasta, joka on joutunut sukupuolesta johtuvan sorron kohteeksi, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.

    En näe myöskään maahanmuuttoa suurena ongelmana, kun puhutaan tasa-arvosta. Millä logiikalla maahanmuuton poistaminen poistaa ongelmat? Enemmän minua tasa-arvon kannattajana huolestuttavat lapsiavioliitot, silpomiset ja perheväkivalta. Jos tarkastelet asiaa globaalista näkökulmasta, ymmärrät, miksi feminismiä tarvitaan edelleen.

    VastaaPoista
  11. Aamen!!! Juuri tämä! Tasa-arvo pitäisi olla tasa-arvoa myös miehille. Minä tajusin tämän vasta kun tulin äidiksi neljälle pojalle. Mahtava kirjoitus.

    VastaaPoista
  12. Aika karusti sanottu, että vastustat massamaahanmuttoa maista joissa nainen on kakkosluokan kansalainen. Ymmärrän pelkosi, mutta eikö kestävämpi ratkaisu olisi pyrkiä saamaan maailmalla aikaan kehitystä tasa-arvon suuntaan? Tyttöjen saaminen kouluun olisi jo iso askel.

    Me elämme maailmassa joka opettaa pojille pienestä pitäen, että oikea mies ei puhu tunteistaan tai itke. Varmasti monen nuoren pojan iso pelko on se, että heidät leimataan nössöksi. Tai vielä pahempaa, tytöksi. Ja niin heistä kasvaa miehiä jotka eivät pura tunteitaan. Ja silloin he eivät myöskään uskalla hakea apua. Ongelma on siinä, että herkkyyttä ja tunteellisuutta pidetään naisille kuuluvina asioina ja naisia taas heikkoina. Meidän pitäisi muuttaa maailmaa sellaiseen suuntaan missä nämä asiat eivät ole tyttöjen juttuja vaan inhimillisiä asioita jotka kuuluu kaikille. Maailma jossa tytöttely ei ole pilkkaamista. Mitä tähän tarvitaan? Feminismiä.

    Ajatelkaa millainen maailma olisi jos miehet voisivat yhtä avoimesti ja rauhassa purkaa mietteitään ja itkeä kaverin olkapäätä vasten kuin naiset. Me Naiset olemme etuoikeutettuja siinä suhteessa, mutta tälläkin "etuoikeudella" on juuret siinä ajattelumallissa, jossa mies ei halua tuntea olevansa nainen.

    Omasta mielestäni feminismin tärkein homma täällä länsimaissa on pyrkiä muuttamaan tätä ajattelumallia. Vaikka en mitään radikaalia tekisikään, voin vähintään opettaa omille lapsilleni joskus tulevaisuudessa, että tunteet ja niistä puhuminen kuuluu kaikille. Ja että aina saa itkeä.

    Vähän omia ajatuksia heittelin. Ettei ihan paasaamiseksi menisi niin sanon viel loppuun, että tosi hyvä teksti vaikka en samaa mieltä olekkaan. Tykkäsin tosta feminismin käsitteen pohdiskelusta, sai uusia ajatuksia liikkeelle :)

    VastaaPoista
  13. Tulin ensin nauramaan millaista paskaa täältä blogista sitten tulee, mutta nyt lähden sanattomana, hattu kourassa nöyristellen ja lupaan palata uudestaan. Loistavaa argumentointia ja pohtimista. Olispa ola YO-esseeni joskus muutama vuosi sitten ollut tällä tasolla. Ei kai muuta kuin kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sanattomaksi menin minä! Kiitos aivan hurjasti :)

      Poista
  14. Hienoa Liina! Aivan järkevät ajatukset tekstissä, vaikka "egalitarismi" ei ole itsestäänselvä minulle. Olet onnistunut erittäin hyvin kiteyttää ajatukset tasa-arvosta, feminismistä ja muista yhteiskunnan epäkohdista. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  15. Oli to ulkomaisten ahdistelijoiden prosenttiluku oikea tai ei, niin luonnollisesti kaikissa kansantyhmissä on rikollisuutta ja väkimäärän suhteellisesti kasvaessa lukumäärät kasvavat. Ko. prosenttiluku koski ilmeisesti vain ilmoituksia, joita myös tehdään jonkin verran poliittisin tai rasistisin motiivein ilman syytäkin. Näitä myös kirjataan ja tutkitaan nykyään herkemmin kuin aiemmin. Rikoslakikin on muuttunut viiem vuosina. Tai sitten se perinteinen, että kaikki menee päin veetä ja ulkomaalinen ei älyä osoittaa myötätuntoa. Ehkä käsilaukkukin humalassa uunohtunut yökerhon pöydälle. Asioille pitää kuitenkin saada syyllinen. Tyypillinen poliisille kerrottu ilmoitushan on, että se oli joku musta mies, mutta en osaa sanoa minkäänlaisia tuntomerkkejä enkä nähnyt niin hyvin, että pystyisin tunnistamaan.

    VastaaPoista
  16. Miesten ja naisten käsittely mainoksissa on aivan erilaista.

    Voitteko kuvitella, että bonusway.fi esittäisi aina naiset tyhminä ja miehet fiksuina?

    Voisiko Instrmuentarium tehdä mainoksen missä vanha nainen tuo onnellisena miehelleen ja itselleen uudet silmälasit - ja sitten mies jättää naisen kun huomaa miten ruma tämä on.

    Bonuswayn mainokset ovat erityisen epäasiallisia.

    VastaaPoista
  17. Hieno kirjoitus ja tärkeä näkökulma! Oli virkistävää, että esittelit niitä lukuisia, mutta niin vähän keskusteltuja kohtia, joissa mies on itse asiassa huonommassa asemassa kuin nainen. En kuitenkaan ymmärtänyt, millä perusteella esität, että parasta mitä voimme naisten oikeuksien ja tasa-arvon takaamiseksi tehdä on rikkoa toisen ihmisryhmän (Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevat nuoret miehet) oikeutta uuteen elämään turvallisella maaperällä... Olen itse naisena kokenut turvattomuuden, josta kirjoitat, mutta en silti oikeuta itselleni julmaa yleistystä, jonka mukaan tietyn kulttuurin edustajat kaikki suhtautuvat naisiin samalla tavalla. Lisäksi sen sijaan, että rakentaisimme muurin ja kieltäisimme ennakko-oletustemme perusteella tiettyjen kulttuurien edustajia tulemasta Suomeen turmelemaan sitä etuoikeutettua, suorastaan ylellistä tasa-arvon tilaa, joka täällä on saavutettu, voisimme jakaa sivistystämme ja naisen asemaa arvostavia tottumuksiamme niille, joilla ei ole omassa kulttuurissaan ollut niihin edellytyksiä! Ajatus, jonka tuominen käytäntöön on epäilemättä mutkikasta, mutta ei mahdotonta.

    - Viivi

    VastaaPoista
  18. Harmillista lukee tämmöstä vuonna 2017 ja vielä naisen suusta, mutta eipä oo mun velvollisuus avata tätä aihetta sun kanssa samaa mieltä oleville. Ihan omakohtainen herätys ja terve maalaisjärki siihen vaaditaan, mikäli sellaista koskaan tulee.

    VastaaPoista
  19. Pojat ja miehet ovat toisen luokan kansalaisia, ja kaikki ongelmat johtuvat feminismistä. Feminismi vei ihmisoikeudet lapsilta ja miehiltä 70-luvun alussa valehtelemalla miehet vaarallisiksi perheille, väkivaltaisiksi ja pedofiileiksi, mutta "unohtivat", että nainen on vielä väkivaltaisempi lapsia ja miehiä kohtaan. Lait ja sosiaalitoimi käännettiin tällöin miehiä, isiä vastaan. Nyt on tuhottu kolme sukupovea lapsia ja miehiä tällä valeella väkivaltaisemmasta sukupuolesta (miehestä). Lapset ja miehet eivät saa apua, kun nainen on ollut väkivaltainen, vaan mies pidätetään ja nainen saa jatkaa lasten pahoinpitelyä ja naiset surmaavat selvästi suuremman osan lapsista. 8 July 2016: Conference - Erin Pizzey, ‘Intergenerational Family Violence v. The Big Lie’ https://www.youtube.com/watch?v=_D73v1lKcMo

    VastaaPoista
  20. Palautit tällä tekstillä aavistuksen verran jo totaalisesti kadonnutta toivoani suomalaisen naisen suhteen. Kiitos.

    VastaaPoista
  21. Miellyttävän järkevää luettavaa näinä psykoosintäyteisinä aikoina.

    VastaaPoista
  22. Olipa kypsä teksti nuorelta ihmiseltä. En olisi sinun iässäsi pystynyt likikään noin objektiiviseen tarkastelutapaan. Toivottavasti sinusta tulee analyyttinen ja totuuteen pyrkivä toimittaja. Ainekset siihen ainakin ovat olemassa.

    VastaaPoista
  23. Järjen ääntä näinä hulluina aikoina jossa länsimaat ovat eläneet liian pitkään pumpulissa ja ovat kadottaneet perusjärjen. Perusjärjen kadottaminen näkyy naivismina joka mahdollistaa esimerkiksi euroopan arvomaailman romahtamisen sallimalla kaiken, ja jopa ihannoimalla sellaista ainesta joka on ristiriidassa oman arvomaailman kanssa.
    Mahtavuutta!

    VastaaPoista
  24. Tämä on surullista kuultavaa vuonna 2018. Arvaan että suuri osa anonyymeistä jotka kehuvat ovat miehiä jotka tämän tekstin yms. perusteella ei aio tulevaisuudessakaan tehdä mitään tasaarvon eteen.

    VastaaPoista
  25. huolestunut lukiolainen20. maaliskuuta 2019 klo 21.22

    On huolestuttavaa, miten naisena myös sinä yhteiskunnan valtavirran mukana yhä uskot, että aatteen tulee jotenkin suorasti hyödyttää miehiä, jotta se voisi olla hyvä, hyödyllinen tai ajankohtainen. Tämä on tärkeä syy siihen, miksi feminismiä yhä tarvitaan. Mainitset tekstissä keskeisiä miehiin liittyviä tasa-arvo-ongelmia, muttet tuo lainkaan esille naisten vastaavia. Jopa suomalaisessa yhteiskunnassa niitä on näkyvillä aivan erilaisissa ulottuvuuksissa kuin 1900-luvulla. Naisen oletetaan kasvattavan lapsensa kuin hän ei kävisi töissä ja hoitavan työnsä kuin hän ei hoitaisi lapsia. Naisten maailmanlaajuiset ympärileikkaukset, tuloerot ja menestymisen vaikeudet. Miehet päätyvät huomattavasti nopeammin johtoasemiin, ja myös poliittisissa piireissä mies on se, joka saa eniten puheaikaa ja jota todnnäköisemmin kuunnellaan. Feminiiniset piirteet edustavat nyky-yhteiskunnassa yhä heikkoutta ja maskuliiniset vahvuutta. Tekstissä syyllistyt juuri siihen, mistä syytät feminismiä aatteena: otat ainoastaan toisen sukupuolen ongelmat jättäen huomiotta toisen.

    Mainitset myös, että naisten terveydenhuoltoon käytetään 70 prosenttia enemmän rahaa kuin miesten. Syy on yksinkertainen: synnyttäminen, kuukautiset ja ehkäisy, joka etenkin pidemmissä parisuhteissa aina jää naisen harteille. Feminismin määrittelyä koskien haluan myös mainita, että yhteiskunnalliselle aatteelle tyypillisesti se on muovautunut nykypäivän yhteiskunnan tarpeisiin sopivaksi. Jokainen feministi määritelkööt sen itselleen sopivalla tavalla, mutta tasa-arvo sukupuolten välillä on aatteen perusajatus. En aio sanoa sanaakaan siitä, miten feminismi on auttanut miehiä. Löydät tarinoita, artikkeleita ja tilastoja tästä vaikka googlettamalla! Miesten valta-asema ei katoa, vaan korkeintaan jakaantuu tasaisemmin myös naisille, kun naisten oikeuksia maailman- ja maanlaajuisesti parannetaan. Sukupuolten tasa-arvoa päästään feminismin avulla jatkuvasti lähemmäs, parannettiin sitten kumman tahansa sukupuolen tasa-arvo-ongelmia.

    Päädyin lukemaan blogiasi, sillä olin tässä yksi päivä seuraamassa vaalipaneeliasi. Olet aivan hämmästyttävän hyvä puhuja, vielä sitäkin parempi kirjoittaja. Onnistuit jopa muuttamaan mielipidettäni puolueestasi parempaan suuntaan. Jos voisin olla kanssasi samaa mieltä yhdestäkään asiasta, äänestäisin ehdottomasti sinua. En epäile, ettetkö olisi perehtynyt aiheeseen, mutta näkökulmasi on valitettavan kapea. Alan kirjallisuuteen objektiivinen tutustuminen voisi olla suotavaa. Ei tilastoihin tai miesten kirjoittamiin teksteihin, vaan ihan aitoon naisen kirjoittamaan feministiseen kirjallisuuteen. Simone de Beauvoirin Toinen sukupuoli on ajaton naistutkimuksen peruskirja. ”Nainen määritellään yksinomaan miehestä käsin --- Maailmankuva kuten itse maailmakin on miesten luoma”, de Beauvoir kertoo. Vaikka asiat ovat parantuneet huomattavasti, on maailma yhä rakenteiltaankin miehen määrittelemä. Nainen yhä määritellään tyttärenä, lapsena tai äitinä, mieheen liittyvän suhteen kautta. Parannettavaa kummankin sukupuolen oloissa on, enkä menisi väittämään feminismiä tarpeettomaksi aatteeksi siksi, että aatteen edessä on fem-liite!

    VastaaPoista

Jätä kommentti